sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Haaveet itävät


Nopeimmat taimet itivät muutamassa päivässä kylvämisestä. Ensimmäisenä ehti harmaamalvikki. Se työnsi mullasta neljä vankkaa, paksulehtistä taimea. Idänunikkoja nousee sadoittain, niiden laatikossa on tungos. Nämä molemmat siemenet olin kerännyt vanhan kodin puutarhasta.

Siirsin idätyslaatikot aurinkoisemmalle ikkunalle, jotta taimien ei tarvitse venyä liikaa pituutta valoon kurkottaessaan. Ilokseni myös palloesikot itivät loppuviikosta. Niiden siementen kylmäkäsittely ei mennyt ihan taiteen sääntöjen mukaan, joten olin niistä epävarma. Palloesikot ja idänunikot olivat suosikkejani vanhan kodin pihassa. Palloesikkojen eksoottinen vaalea lila ja idänunikkojen tyrmäävä oranssinpuna ovat mieleni puutarhamaisemassa voimakkaina kuvina.

Taimien kasvattamisen lomassa olen miettinyt vakavasti, aloittaisinko yksityisvastaanoton pitämisen yhdessä kahden läheisen ystäväni kanssa. Jos perustaisimme pienen terapiaklinikan naisille ja perheille. Alkuun ainakin toiminta voisi olla pienimuotoista. Sitten voisi katsoa, mihin se kantaa. Sote-uudistuksen ja HUS psykiatrian mahdollisen rakenneuudistuksen varjossa tuntuu hyvältä kiinnittäytyä johonkin hallintomyrskyistä riippumattomaan haaveeseen.

Haaveet ja haasteet ovat tärkeitä. Kukkapenkkien loisto tai oma, ystävien kanssa kauniiksi laitettu vastaanottohuone. Niissä haaveissa on hyvä elää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti